Ajankohtaista

Tehokas teollisuusvalaisin, osana toimivaa työympäristöä

Tehokas teollisuusvalaisin, osana toimivaa työympäristöä

Teollisuudessa oikeanlainen valaistus on erittäin tärkeää. Valaistus vaikuttaa työntekijöiden turvallisuuteen, työilmapiiriin, sekä motivaatioon ja sitä kautta myös yrityksen kilpailukykyyn. Laadukkaan valaistuksen yksi peruskomponentti on tietysti laadukas teollisuusvalaisin, joka tänä päivänä on luonnollisesti toteutettua led teknologialla.

Teollisuusvalaisin ei ole tavallinen marketista ostettava led valaisin, vaan kyseesä on huipputekninen, kestäväksi suunniteltu valaisin, joka vastaa esimerkiksi valmistavan teollisuuden valaistuksen erityistarpeisiin.

Oikein toteutettu ja laadukas valaistus muuttaa koko työympäristön luonnetta. Laadukas valaistus luo laadukkaan tunnelman myös teolliseen ympäristöön. Tehtaassa jossa valmistetaan laadukkaita tuotteita, tulisi olla myös laadukas valaistus.

 

teollisuusvalaisimet

 

Teollisuusvalaisimen käyttökohteita

Teollisuusvalaisimilla on paljon erilaisia käyttökohteita. Esimerkkejä Walkian asentamista teollisuusvalaisimista ovat esimerkiksi:

 • Logistiikkakeskuksen valaistus. Isot logistiikkakeskukset vaativat myös tehokkaat teollisuusvalaisimet. Oheinen kuva esittää käytännössä miten suuri parannus laadukkallaa valaistuksella saadaan aikaan. Kyseessä on logistiikkakeskuksen valaistus Haminassa. Voit lukea kyseisestä kohteesta lisää täältä.

 

hallin valaistus

 • Tuotantotilojen valaistus. Teollisuusvalaisimet ovat oikea ratkaisu kun valaistukselta vaaditaan paljon. Tuotantotiloihin asennetaan usein pölynkestäviä ja iskunkestäviä teollisuusvalaisimia.
 • Jäähallin- , tai muun urheiluhallin valaistus. Kun tarvitaan isoon tilaan paljon valoa, Walkian teollisuuvalaisimet ovat paras ratkaisu.
 • Varastohallin valaistus. Älykäs valaistuksenohjaus takaa laadukkaan ja energiatehokkaan valaistuksen erilaisissa tilanteissa.
 • Uimahallin valaistus. Walkian teollisuusvalaisimet kestävät korkean ilmankosteuden sekä valaisevat ison hallin korkealtakin.

 

teollisuusvalaisin

 

Teollisuuden valaistussuunnittelu

Kun erilaisia teollisuuden valaistuskohteita suunnitellaan, otetaan huomioon seuraavia asioita:

 • Mahdollisimman pieni häikäisy
 • Luminanssi (pinnalta lähtevän valon kirkkaus, ”pinnan kirkkaus”)
 • Valaistusvoimakkuus
 • Valon suunta, varjoalueet
 • Valon väri
 • Valon jakautuminen
 • Värintoisto

Kun kaikki yksityiskohdat otetaan huomioon ja suunnittellaan oikein, saadaan toteutettua tiloja joissa on mukavaa, tehokasta sekä turvallista työskennellä.

 

Led teollisuusvalaisin - yhteenveto

Yritys joka haluaa pysyä kilpailukykyisenä, pyrkii kustannussäästöihin koko tuotantoprosessissaan. Varasto- tai logistiikka-hallin valaistus saattaa aiheuttaa jopa 60% koko sähkölaskusta, joten hallin valaistuksen tulee olla mahdollisimman kustannustehokas.

Walkian erittäin pitkäikäiset, ja energiatehokkaat led teollisuusvalaisimet on Suomalaisten huippuinsinöörien suunnittelemat tuotteet täyttämään juuri tämä tarve. Walkian Led valaisimet vaikuttavat positiivisesti suoraan yrityksesi tulokseen pienentämällä operatiivisia kustannuksia, sekä parantamalla työntekijöiden turvallisuutta ja tuottavuutta.

 

Kustannusten vähentäminen

 • Energiansäästö markkinoiden tehokkaimmalla teknologialla sekä led valaistuksessa, että valaistuksen ohjauksessa. Energiansäästö led valaistuksella on keskimäärin 70 -80%. Jos käytetään älykästä valaistuksenohjausta, niin energiansäästö on jopa +90%.
 • Leikkaa sidottua pääomaa Walkian valaistus palveluna konseptin avulla: https://www.walkia.fi/valaistus-palveluna
 • Tehtaan tai hallin käyttökatkojen ja huoltotoimenpiteiden merkittävä väheneminen.

Tuotannon parantaminen ja optimointi

 • Työympäristön merkittävä parantuminen paremman valaistuksen ansiosta.
 • Tuotannon laatu ja tuottavuus paranee
 • Tuotantoympäristön tehokkuuden varmistaminen myös tulevaisuuden varalle oikealla valaistussunnittelulla.

Terveyden ja turvallisuuden parantaminen

 • Varmistat että tuotantoympäristö täyttää kansainväliset ja kansalliset turvallisuus strandardit
 • Riittävä valaistus on merkittävän tärkeä osa turvallista työympäristöä
 • Parannat työntekijöiden hyvinvointia ja motivaatiota laadukkaalla sekä riittävällä led valaistuksella.

Ekologinen ratkaisu

 • Hiilijalanjäljen pienentyminen energiansäästön kautta.
 • Minimoit ympäristövaikutuksen parantuneella tehokkuudella.

 

Led teollisuusvalaisin on älykas ratkaisu

Monessa tuotantolaitoksessa, hallissa, logistiikkakeskuksessa tai muussa isossa tilassa, valaistusta tarvitaan vain hetkittäin.

Esimerkiksi logistiikkakeskus on tällaisesta hyvä esimerkki. Hallin valaistus saattaa olla kokonaisuudessaan päällä jopa 24h vuorokaudessa, vaikka keräilijä käy tietyllä paikalla vain esimerkiksi kerran tunnissa. Turha valaistuksen käyttö voidaan estää tehokkaalla valaistussuunittelulla sekä älykkäällä valaistuksen ohjauksella.

Valot voivat olla päällä vain silloin kun niitä tarvitaan. Myös valotehoa voidaan älykkäästi säätää. Valot voivat syttyä kun keräilijä lähestyy valaistavaa aluetta, ja sammua keräiliijan poistuttua. Älykäs ohjaus ja oikea suunnittelu estää kuitenkin valojen syttymisen ja sammumisen liian usein. Kaikki valaistuksenohjaus tapahtuu niin että työ ei millään tavalla häiriinny tai vaarannu.

Liiketunnistimet sekä älykäs, langaton valaistuksen ohjaus ovat olennainen osa modernia teollisuusvalaistusta. 

Jos olet kiinnostunut lukemaan millainen on älykäs valaistuksen ohjaus, voit lukea lisää täältä

 

Yhteystiedot

Walkia Group Oy - Walkia® Lighting

Käyntiosoite
Knitter Business Park,
Kutojantie 6-8,
02630 Espoo FINLAND

Postiosoite
Kainuuntie 26C 15B
88600 Sotkamo, FINLAND

Sähköposti: myynti ( at ) walkia.fi
Puhelin: 010 326 4460
Y-tunnus: 2672406-6

Ruotsi
Brandthovdagatan 24,
Västerås 72135 Sverige

Viro
Walkia OÜ,
Tööstuse 47, 10416 Tallinn

bsci

Bisnode DnB riskiluokka 1 logo 2017

luotettava kumppani

walkia AAA logo 2017 FI transparent

SELT liikemerkki 150605

© Copyright Walkia 2021. Design & Development by Ideamedia Oy

Haku